Zenés, irodalmi körutazás. Az összeállításban magyar költők megzenésített versei szólalnak meg.

Önálló koncertként, irodalmi előadásként, közreműködőként, kiállítás megnyitókra, rendhagyó órákra, általános iskola 6. osztályos korosztályától nyugdíjas korosztályig ajánljuk.

A műsorban Arany János, Fehér Ferenc, József Attila, Radnóti Miklós, Simai Mihály, Weöres Sándor és kortárs költők énekelt versei hangzanak el.

Az előadók a Napkő Projekt zenészei, Deme-Farkas Rita (ének, fuvola, furulya, szájzongora), és Sólyom Tamás (ének, akusztikus gitár).

Napkő Projekt

A program időtartama rugalmasan változtatható, de általában körülbelül egy óra.

A Napkő Projekt oldalát ITT találja meg, az oldalon zenét is hallgathat. ITT pedig megnézheti a Napkő Projekt néhány videóját

 

Versekben élem álmaim

Bármilyen gondolat, bármiféle érzés uralkodik el rajtam, mindig találok olyan verset a kedvencek között, ami pontosan a pillanatnyi hangulatomat tükrözi. Bár úgy tartják, hogy a vers olvasása kizárólag a Versre és az Olvasóra tartozik, mégis vágyom arra, hogy ezt az élményt másokkal is megosszam.

Bennem a versek zenére kelnek és így -végre annyi évszázad után- megtalálják valódi önmaguk. Nekem semmi más dolgom nem marad, mint meghívni a hallgatókat egy “hangulatutazásra” az irodalom, a költészet világába.

Sólyom Tamás zenész

Egyszemélyes, általános iskola felső tagozatosai, illetve középiskolások, főiskolások, és felnőttek számára összeállított zenés irodalmi műsor.

Az összeállításban megszólaló költők (a névsor folyamatosan változik):
Arany János, Bella István, Dzsida Jenő, Fecske Csaba, Fehér Ferenc, Füzesi Magda, Juhász Gyula, Kiss József, Radnóti Miklós, Rudyard Kipling, Simai Mihály, Simon Lajos, Tóth Árpád, Végh György, Weöres Sándor, stb…

A program időtartama rugalmasan változtatható, de általában körülbelül negyven perc.